Mazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry

Printeaza

Mazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry din: ulei, ceapa, ardei iute, ghimbir, seminte de chimion, pudra de curry, turmeric, cartofi noi, iaurt, zeama de lime, coriandru, supa de legume, mazare, lime si lipii.

Ingrediente:Mazare_cu_cartofi_noi_ghimbir_si_pudra_de_curry

  • 1 lingura de ulei
  • 2 cepe, feliate
  • 3 ardei iuti rosii, curatati de seminte si feliati subtire
  • 1 bucata de ghimbir de 3-4 cm, tocata grosier
  • 2 lingurite seminte de chimion
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 750 g de cartofi noi, taiat pe jumatate
  • zeama de la 1 lime
  • 500 ml de iaurt
  • 1 legatura mica de coriandru, frunzele si coditele tocate fin, separat
  • 200-300 ml supa de legume
  • 300 g mazare proaspata
  • sferturi de lime si 2 lipii, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă. Adaugă cepele şi căleşte-le la foc mic 10.-15 minute, până se înmoaie. Adaugă ardeii iuţi, ghimbirul şi condimentele şi găteşte totul câteva minute, apoi pune cartofii şi zeama de lămâie, având grijă să-i acoperi cu mixul de condimente.

Adaugă iaurtul, codiţele de coriandru şi supa. Lasă totul să fiarbă la foc mic 35-40 de minute, până când cartofii se înmoaie, iar sosul scade. Adaugă mazărea amestecând în mâncare şi mai las-o pe foc 5 minute. Presară deasupra frunzele de coriandru şi serveşte cu sferturile de lime şi cu lipii calde.

Mazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry

Mazare_cu_cartofi_noi_ghimbir_si_pudra_de_curry

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.