Mazare cu carnaciori

Printeaza

Mazare cu carnaciori din: boabe de mazare uscata, cartofi, ulei, zahar, sare, boia, patrunjel, branza topita, chimen, carnaciori, ardei iute.

Ingrediente:Mazare_cu_carnaciori

  • 250 g boabe de mazare uscata
  • 500 g cartofi
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • boia
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura branza topita
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 4 carnaciori
  • 4 ardei iuti in otet

 

Mod de preparare:

Pui la fiert mazărea, în 750 ml de apă. Cureţi cartofii, îi speli, îi tai în cubuleţe şi îi pui peste mazăre.

După ce a dat în clocot, reduci flacăra şi laşi să fiarbă la foc domol, circa 25 de minute, până când boabele se înmoaie.

Dacă mai este nevoie, completezi cu apă fierbinte, dar eviţi să amesteci, întrucât boabele de mazăre trebuie să rămână întregi.

Când mazărea şi cartofii sunt moi, adaugi 1 lingură de ulei, brânza topită, chimenul măcinat, frunzele de pătrunjel, zahărul, sare şi boia după gust.

Prăjeşti cârnaţii în uleiul rămas şi îi serveşti împreună cu garnitura de mazăre şi cu ardei iuţi muraţi.

Mazare cu carnaciori

Mazare_cu_carnaciori

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.