Mazăre cu arpagic şi creveţi

Printeaza

Mazăre cu arpagic şi creveţi

Mazăre cu arpagic şi creveţi

Ingrediente:

  • 200 g creveţi decorrticaţi
  • 200 g mazăre congelată
  • o ceapă
  • 100 g arpagic
  • mărar, sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • o lingură de sos de soia
  • o lingură de făină
  • o lingură de suc de lămîie
  • orez
  • paste de orez
  • sos de roşii picant

Preparare:

Creveţii se spală, se scurg de apă şi se pun într-un castron. Se toarnă deasupra sosul de soia, o lingură de ulei de măsline, piper şi se amestecă.

Se acoperă cu un capac şi se introduc la rece pentru 30 de minute. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie cubuleţe. Arpagicul se curăţă de foi, se spală şi se pune lîngă ceapă.

Se incinge ulei intr-o cratita, se pune arpagicul si se prajesc pana capata o culoare aurie

Se adaugă mazărea decongelată, sucul de lămîie şi apă. Se condimentează, se fierbe pînă cînd se înmoaie mazărea şi se amestecă bine cu mărar tocat.

Creveţii se scot din sosul de soia şi se scurg, se dau pe făină, se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un şervet absorbant. Se servesc alături de mazărea caldă,presăraţi cu verdeaţă tocată.

Mazăre cu arpagic şi creveţi

Mazăre cu arpagic şi creveţi.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As face si eu mazare cu creveti, nu am mai facut pana acum.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.