Mazare cu ciuperci

Printeaza

O reteta de mazare cu ciuperci din: mazare, zahar, morcovi, ciuperci, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, unt, sare grunjoasa, piper, pesmet si patrunjel.

Ingrediente:Mazare cu ciuperci

  • 500 g mazare noua
  • o lingurita zahar
  • o legatura morcovi
  • 300 g ciuperci
  • 2 cepe rosii
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 75 g unt
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • 2-3 linguri pesmet
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală mazărea în apă călduţă. Se pune apoi să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de zahăr. Morcovii se curăţă şi se taie fâşii subţiri. Ciupercile şi ceapa se curăţă, se spală si se taie rondele. Se topeşte untul în tigaie, se amestecă cu uleiul şi se călesc pentru început morcovii.

Se scot pe un şervet absorbant, iar în restul de grăsime se pun ciupercile şi ceapa. Se călesc la foc mic şi, după ce au devenit crocante, se dau deoparte. Mazărea fiartă se scurge şi se căleşte câteva minute. Se pun toate ingredien­tele într-un bol şi se amestecă uşor cu pesmetul.

Se potrivesc cu sare şi piper şi se ornează cu pătrunjelul tăiat mărunt.

Mazare cu ciuperci

Mazare cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.