Masline in aluat

Printeaza

Masline in aluat din: faina, oua, sare, masline, usturoi, ceapa, rosii, cimbru, piper, patrunjel.

Ingrediente:Masline_in_aluat

  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • sare
  • 300 g măsline negre
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 10 roşii uscate
  • 1 linguriţă de cimbru
  • piper Cayenne
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • grăsime pentru prăjit

Mod de preparare:

Făina se amestecă bine cu ouăle şi cu puţină sare. Măslinele se scurg, li se scot sâmburii şi se toacă mare, apoi se înglobează în aluat.

Se adaugă usturoiul şi ceapa curăţate şi tăiate mărunt. Roşiile se taie cubuleţe, apoi se înglobează şi ele în aluat împreună cu cimbrul şi cu piperul Cayenne.

Pătrunjelul se spală, se scutură de apă, se toacă mărunt şi se amestecă bine cu celelalte ingrediente. Grăsimea pentru prăjit se încălzeşte la 160 °C.

Se formează găluşte mici din aluat cu ajutorul’unei linguri, care se prăjesc 5 minute, până când se rumenesc.

Găluştele se scot apoi din baia de ulei, se pun la scurs pe prosoape de hârtie şi se servesc calde pe frigărui scurte de lemn.

Masline in aluat

Masline_in_aluat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.