Maruntaie de pui cu conopida

Printeaza

Maruntaie de pui cu conopidadin: inimi si pipote de pui, ficat de porc, conopida, ulei, ceapa, morcovi, supa de pui, suc de rosii, marar, sare si piper.

Ingrediente:Maruntaie_de_pui_cu_conopida

  • 500 g inimi si pipote de pui
  • ficat de porc
  • 1 kg conopida
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 300 ml supa de pui
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pipotele şi inimile, spălaţi-le şi scurgeţi-le de apă. Puneţi fica­tul în apă rece pentru 10 minute, apoi curăţaţi-l de pieliţă şi tăiaţi-l în bucăţele.

Puneţi măruntaiele de pui şi bucăţelele de ficat într-o tigaie cu 50ml ulei şi o ceşcuţă cu apă. Căliţi-le înăbuşit la foc mic până când se evaporă toată apa.

Puneţi măruntaiele călite într-un vas ceramic termorezistent îm­preună cu conopida desfăcută în bucheţele.

Adăugaţi supa de pui, sucul de roşii, legumele curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi potrivite. Potriviţi de sare şi piper şi puneţi vasul în cuptorul încins.

Coaceţi la foc potrivit circa 45 de minute. La final, presăraţi deasupra mărarul tocat mărunt.

Maruntaie de pui cu conopida

Maruntaie_de_pui_cu_conopida

Pofta buna!

2 comentarii

  1. o reteta foarte buna, mai ales ca-mi place mult conopida

  2. Pui cu conopida, incerc si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.