Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr

Printeaza

O reteta de marmelada de zmeura, menta si rubarbar din: zmeura, rubarbar, zahar si frunze de menta.

Ingrediente:Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr

  • 1 kg zmeura
  • 1 kg rubarbar
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri frunze de menta tocate marunt

 

Mod de preparare:

Alegeţi zmeura, spălaţi-o şi lăsaţi-o să se scurgă bine de apă. Curăţaţi rubarbărul de pieliţa roşcată şi tă- iaţi-l în cubuleţe.

Puneţi zmeura şi rubarbărul la fiert în 3 pahare de apă şi când s-au înmuiat bine treceţi-le printr-o sită. în compoziţia obţinută adăugaţi zahărul, menta şi puneţi din nou la fiert, la foc potrivit.

Amestecaţi mereu pentru a nu se prinde de vas. Când s-a îngroşat suficient de mult, luaţi vasul de pe foc şi turnaţi marmelada fierbinte în borcane uscate.

Inchideţi borcanele numai a doua zi, după ce aţi turnat în fiecare borcan câte un firicel de rachiu dublu rafinat.

Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr

Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.