Marmelada de dovlecei

Printeaza

Pui să fiarbă până se înmoaie 3 kg dovlecei daţi pe răzătoarea mare, 100 ml apă, coaja unei lămâi, scorţişoară praf (după gust) şi câteva cuişoare (2-3, nu mai mult!).

Separat, fierbi 2-2,5 kg zahăr cu 1/4 / apă şi 1/4 l oţet din vin timp de 15 minute. După aceea, introduci dovleceii, răzăliţi (sau trecuţi prin maşina de tocat) şi fierţi.

Laşi să fiarbă, amestecând continuu până se face marmelada. La sfârşit poţi pune puţin conservant (1/2 pliculeţ e suficient).

Marmelada de dovlecei

Marmelada de dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.