Marmelada de corcoduse

Printeaza

Marmelada de corcoduse din: corcoduse, zahar, esenta de migdale.

 

Ingrediente:Marmelada de corcoduse

  • 10 kg corcoduse galbene si rosii
  • 8 kg zahar
  • esenta de migdale

 

 

Mod de preparare:

Dai prin sita corcodusele coapte, pentru a separa pulpa de samburi si coaja.

Compozitia astfel obtinuta o fierbi cu zaharul pana se ingroasa, astfel, cand se face proba intr-o farfurie, ramane densa, nu se imprastie.

Cu 5 minute inainte de a fi pusa in borcane, adaugi esenta de migdale, apoi reglezi focul la flacara mica.

Pui marmelada fierbinte in borcane, pe care apoi le acoperi cu paturi, iar cand s-au racit le asezi pe rafturi in camara.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Marmelada de mandarine

Marmelada de mandarine

Marmelada de mandarine din: mandarine, zahar gelifiant. Ingrediente: 1 kg felii de mandarine 500 g zahăr gelifiant 2:1       Mod de preparare: Pentru ca această reţetă să iasă bine este nevoie, obligatoriu, de mandarine foarte coapte, adică dulci. Feliile de mandarine se taie în bucăţi mici, curăţându-se în mare de membrana albă, care […]

 

Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr

Marmelada de portocale si morcovi

Marmelada de portocale si morcovi din: portocale, zahar, morcovi. Ingrediente: 500 g portocale curăţate de coajă 500 g zahăr gelifiant 2:1 500 g morcovi     Mod de preparare: Morcovii se curăţă şi se dau pe râzătoare măruntă, apoi se fierb cu puţină apă, se adaugă portocalele mărunţite şi, eventual, se pasează cu blenderul de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.