Marinată de scrumbie

Printeaza

O reteta delicioasa de marinata de scrumbie din: peste, lamai, ceapa, otet, amestec de condimente pentru muraturi, sare grunjoasa si ulei.

Ingrediente:Marinată de scrumbie

  • 2   kg peşte
  • 3-4 lămâi
  • 3  cepe
  • 4  linguri de oţet
  • 1 plic cu amestec de condimente pentru murături
  • sare grunjoasă
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă peştii şi îndepărtea­ză capul. Spală-i şi pune-i pe pat de sare grunjoasă. Adau­gă sare şi deasupra (practic, îi acoperi), pune capacul şi lasă vasul în frigider trei zile.

Scoate peştii, curăţă-i de sare, porţionează-i şi pune-i într-o cratiţă cu apă şi cuburi de gheaţă (o pungă). Lasă-i la desărat cam zece minute, scoate-i şi scurge-i.

Curăţă ceapa şi tai-o ron­dele. La fel procedează cu lămâile, îndepărtându-le mai întâi coaja. Amestecă oţetul cu condimentele pentru murături.

Pune peştele în borcane: un rând de ceapă, unul de peşte şi unul de lămâie. Toar­nă o lingură cu oţet în fiecare borcan şi ulei până se umple. Pune capacul şi lasă borcane­le în frigider patru zile.

Marinată de scrumbie

Marinată de scrumbie

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • scrumbie marinata
  • marinata de scrumbie
  • scrumbie marinata cu ceapa

3 comentarii

  1. tare marinata asta

  2. Buna marinata asta

  3. Anastasia Alexandra Ciuca

    Nu ma omor dupa asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.