Marinata de peste

Printeaza

O reteta delicioasa de marinata de peste din: peste, foi de dafin, boabe de piper, ceapa, masline, morcovi, ulei si otet.

Ingrediente:Marinata de peste

  • 1 kg macrou, scrumbie si chiar oblet (curatat si taiat feliute de 2 degete)
  • 3-4 foi de dafin
  • boabe de piper
  • 2 cepe taiate solzisori
  • 100 g masline
  • 2 morcovi
  • ulei
  • otet

 

Mod de preparare:

Asezi pestele in cercuri intr-o cratita sau castron, alternand un strat de peste cu unl de sare (chiar daca pare exagerata cantitate de sare, pestele va absorbi doar cat are nevoie).

Citeste si Marinata de peste cu vin alb

Astfel pregatit, pestele va sta la rece 24 de ore. Apoi scurgi zeama, acoperi cu oţet şi laşi din nou 24 de ore la rece.

Scurgi oţetul şi pui ulei peste peşte şi dai alte 24 de ore la frigider. Apoi scurgi ule­iul într-o crăticioară, încingi bine pe foc, pui foile de dafin şi boabele de piper.

Citeste si Marinata pentru vanat

Aşezi peştele în borcan (dacă nu îl consumi imediat) sau pe un platou, presari printre el ceapă tăiată solzişori, măs­line şi feliuţe de morcovi.

Adaugi uleiul fierbinte, doar în cazul peştelui pus la bor­can. Vei simţi acelaşi gust ca al peştelui din comerţ, la fel de bun.

Citeste si Cum se prepara Marinata de peste (VIDEO)

Marinata de peste

Marinata de peste

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Marinata alba

Marinata alba

Marinata alba din: peste, ulei, faina, otet, dafin, ienibahar, piper, usturoi. Ingrediente: 2 kg peşte 300 ml ulei de măsline 300 g făină de grâu 20 ml oţet 4 foi dafin 10 boabe ienibahar 10 boabe piper negru 1 căpăţână usturoi   Mod de preparare: Peştele se curăţă (inclusiv de capete şi cozi), se dezosează […]

Friptura de porc invartita

Marinata cu legume crude pentru vanat

Marinata cu legume crude pentru vanat din: otet, vin, ulei, piper, ienibahar, dafin, ceapa, telina, cimbru, usturoi, sare. Ingrediente: (pentru 3 kg carne de vânat) 100 ml oţet 200 ml vin 50 ml ulei boabe de piper şi enibahar foi de dafin 1 ceapă 1 telină (ceapa şi ţelina se taie în felii subţiri) 1 […]

Marinata cu lamaie

Sos pentru peste: Marinata cu lamaie

Marinata cu lamaie din: lamai, usturoi, ulei, capere, sare, piper, foi de menta. Ingrediente: 3 lămâi usturoi (un căţel) 1 dl ulei câteva capere sare piper câteva foi de mentă   Mod de preparare: Se lasă să se macereze, 24 de ore în ulei, 2 lămâii tăiate felii, usturoiul, menta, caperele, se sărează şi se […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • oblete marinat
  • obleti marinati
  • platica marinata
  • marinata de obleti
  • oblet marinat
  • oblete marinat la borcan
  • marinata de oblete la borcan
  • marinata de oblete

1 comentariu

  1. eu asa am făcut dar nu sau macerat oasale în acsat timp scurt de 24 de ore cum sa prezentat in fisa de lucru .de ce nu sa macerat oasele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.