Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat

Printeaza

Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânatMarinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat

  • In cazul în care avem vânat tânăr sau dacă avem nevoie să-l preparăm în aceeaşi zi în care a fost vânat, atunci, în loc să se pună carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapidă).
  • Pentru 2-3 kg carne de vânat: 2-3 cepe, 1/2 ţelină, 1 morcov, câteva boabe de piper, 1/2 linguriţă de piper pisat, 1-2 foi de dafin, boabe de ienibahăr, 1 ramură de cimbru, 100 ml vin roşu şi sare.
  • Păsările sălbatice mari (gâscă, raţa, lişiţa) se taie în patru, fără să se şteargă sau să se spele. Se sărează, se pune carnea într-un vas, se adaugă componentele, se amestecă, se acoperă şi se lasă la macerat 2-3 ore sau se ţine la frigider 2-3 zile. Când se scoate de la macerat, carnea se scurge bine de zeama care s-a format. Pentru fript, carnea se împănează cu slănină şi cu usturoi. Zeama de la macerare se strecoară şi se adaugă la mâncare, când aceasta este aproape gata şi se mai fierbe 5-6 minute.

Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat

Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.