Marinata din macrou

Printeaza

Marinata din macrou din: macrou, ceapa, masline, ulei, otet, sare, piper, enibahar, foi de dafin, vin alb.

Ingrediente:Marinata din macrou

  • 1,5 kg macrou
  • 700 g ceapă
  • 150 g măsline
  • 100 g ulei
  • 150 ml oţet
  • sare
  • piper boabe
  • enibahar
  • foi de dafin
  • 300 ml de vin alb

 

Mod de preparare:

Peştele curăţat şi tăiat felii, presărat cu sare şi stropit cu oţet îl lăsăm să stea timp de o oră.

Apoi clătim peştele la jet de apă şi-l aşezăm într-o cratiţă cu partea tăiată în sus, după care turnăm peste el un baiţ fierbinte făcut din apă, oţet, sare, foi de dafin, piper şi enibahar, acoperim cu un capac şi lăsăm la răcit câteva ore, apoi scoatem peştele şi îl amestecăm cu ceapa.

Ceapa curăţatăşi tăiată peştişori o călim puţin în ulei timp de cinci minute, apoi stingem cu 100 ml de apăşi oţet sau cu 300 ml de vin alb acru.

Se adaugă sare, foi de dafin şi lăsăm să fiarbă timp de 15 minute, după care lăsăm la răcit.

După ce s-au răcit, adăugăm în borcane ceapă, peşte şi măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.