Reteta zilei: Marinată din legume

Printeaza

Marinată din legume din: morcov, ardei capia, ceapa sucata, radacina de telina, pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.

Marinată din legume

Marinată din legume

 

Ingrediente:

  • 1 kg morcov
  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa uscata
  • 2 radacini de telina
  • 200 g pasta de tomate
  • 1 borcan mustar
  • 500 ml ulei

pentru marinata:

  • 1 l apa
  • 300 ml otet
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

Toate legumele le tai fideluţă. Pentru marinată fierbi apa cu oţetul, zahărul, sare după gust şi boabe de piper. Pui legumele în aceas­tă marinată, timp de aproximativ 10 minute. Scoţi apoi legumele din marinată într-un vas întins şi le laşi să se răcească.

Marinată din legume

Separat, amesteci pasta de to­mate cu uleiul adăugat picătură cu picătură, ca la maioneză, iar la sfârşit pui muştarul dulce şi omoge­nizezi.

Sosul obţinut îl torni peste legume şi le ames­teci pe toate. Aşezi legumele în borcane mici, pe care le păstrezi la rece. Poate fi servită ca garnitură la cartofi sau la friptură.

Marinată din legume

 Marinată din legume

Marinată din legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Trebuie sa incerc marinata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.