Marinată de morun sau nisetru
PrinteazaMarinată de morun sau nisetru
- 1 kg peşte
- 100 g morcov
- 50 g făină
- 1 g piper
- 150 g ulei
- 100 g bulion
- 100 g oţet
- 100 g vin
- 1 fir cimbru
- 1 foaie de dafin
- sare
- 100 g ceapă
Mod de preparare:
Peştele curăţat se taie în felii, se sărează şi se prăjeşte în ulei bine încins, pînă capătă o culoare rumenă pe ambele părţi.
In uleiul rămas de la peşte se prăjesc morcovii şi ceapa, tăiate în felii subţiri. Cînd a început să se prăjească zarzavatul, se adaugă făina, lăsînd să se prăjească bine împreună. Se stinge cu bulion subţiat cu apă, puţin oţet şi vin. Se potriveşte de sare şi se lasă să fiarbă circa 30 min (sosul marinat trebuie să fie acrişor).
Se pune peştele într-o tavă, peste el se strecoară sosul adăugind foi de dafin, piper şi cimbru. Se lasă să mai dea o dată în fiert, apoi se dă la cuptor, pentru a se rumeni.
Pofta buna!