Marinata de iepure cu vin
PrinteazaMarinata de iepure cu vin din: carne de iepure, ceapa, morcov, telina, vin sau zeama de lamaie, faina, bulion, dafin, ulei, piper, sare.
- 1kg carne de iepure
- 2 cepe
- un morcov
- o ţelină
- un păhărel de vin sau zeama de la o lămâie
- 2 linguri de făină
- 0 lingură de bulion
- 2-3 foi de dafin
- 1 pahar de ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Carnea, după ce a fost tăiată bucăţi şi marinată, se căleşte într-o tigaie în ulei şi se scoate într-o cratiţă.
Zarzavatul, curăţat şi tăiat în felii subţiri, se căleşte în tigaie, în acelaşi ulei, se adaugă făina şi se stinge cu apă în care s-a diluat pasta de roşii. Se adaugă şi condimentele, se fierbe cca 30 de minute, apoi se toarnă în cratiţă peste carnea călită şi se continuă fierberea, la foc potrivit, până se înmoaie carnea.
Se potriveşte după gust cu vin, zeamă de lămâie sau puţină zeamă în care a stat la marinat carnea.
Pofta buna!