Manti (Turcia)

Printeaza

Manti sunt un fel de mâncare tradițional turcesc, care constă în bucăți mici de aluat umplute cu carne tocată și condimentată, și apoi gătite la abur sau fierte. Iată o rețetă tradițională turcească pentru manti:

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 căni de făină
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare
  • Apă, cât este necesar pentru a forma un aluat elastic

Ingrediente pentru umplutură:

  • 250 g carne de miel sau vită mărunțită (poți folosi și o combinație de carne de miel și vită)
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 1/2 linguriță de boia de ardei iute sau piper roșu măcinat (opțional)
  • 1/2 linguriță de condimente turcești, cum ar fi pulberea de coriandru sau pulbere de chimen (opțional)

Ingrediente pentru sos:

  • 200 g iaurt sau smântână
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 lingurițe de unt topit
  • 1/2 linguriță de boia de ardei dulce

 

Mod de preparare:

Prepararea aluatului:

Amestecă făina și sarea într-un bol mare. Adaugă oul și apă treptat până când obții un aluat elastic. Aluatul trebuie să fie moale, dar nu lipicios.

Acoperă aluatul cu un șervet umed și lasă-l să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute.

Prepararea umpluturii:

Amestecă carnea tocată, ceapa, sarea, piperul negru, boiaua de ardei iute (dacă folosești) și condimentele turcești (dacă folosești) într-un bol. Mixează bine până când toate ingredientele sunt combinate uniform.

Asamblarea manti:

Rulează aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină până când obții o foaie subțire. Taie foaia în pătrate mici de aproximativ 5 cm.

Plasează o linguriță din umplutură în centrul fiecărui pătrat de aluat.

Îndoaie pătratul în formă de triunghi sau pătrat, astfel încât să se formeze o bucată mică de manti. Asigură-te că marginile sunt bine sigilate, astfel încât umplutura să nu iasă în timpul gătirii.

Gătirea manti

Pune manti într-un vas de gătit la abur și gătește timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când aluatul este fraged și umplutura este bine gătită. Poți folosi și o oală cu apă clocotită pentru a-i fierbe, dar asigură-te că le lași suficient spațiu pentru a nu se lipi între ei.

Prepararea sosului:

Într-un alt bol, amestecă iaurtul sau smântâna cu usturoiul zdrobit și boiaua de ardei dulce. Poți adăuga puțină sare, dacă dorești.

Servirea:

Servește manti cu sosul de iaurt sau smântână și cu untul topit peste ele. Poți presăra puțină mentă proaspătă sau coriandru deasupra pentru un plus de aromă.

Manti sunt de obicei servite ca aperitiv sau fel principal în bucătăria turcească și sunt adesea însoțite de un sos de roșii cu usturoi.

 

Poftă bună!

 


Manti (Turcia)

 

Iaurtul, usturoiul pisat şi sarea se ames­tecă bine. Amestecaţi carnea tocată cu ceapă, pătrunjel, sare şi piper.

Compoziţia se pune în foaia de tăiţei, care apoi se pliază (colţuri lipite).

Cochiliile se fierb 10 minute. La final se stropesc cu sosul în care au fiert, cu sos de iaurt şi unt topit.

 

Manti

Manti

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Manti cu carne de vita

Manti cu carne de vita

Manti cu carne de vita din: faina, ulei, apa, sare, dovlecel, ceafa de vita, ceapa, usturoi, coriandru, chimion, pasta de tomate, ardei iute, supa de vita, ulei de masline, menta, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină, tipul „00″ 1 lingură de ulei de măsline 120 ml apă sare după gust fâşii de dovlecel verde […]

 

Retete internationale: Manti

Manti din: faina, oua, apa calda, sare, carne tocata de vita, ceapa, chimen, ulei de masline, unt, cartof, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 50 ml apa calda un varf de lingurita sare umplutura: 700 g carne tocata de vita 2 cepe mari 1 lingurita rasa chimen macinat 2-3 linguri ulei de masline […]

 

retete

Mantii

O reteta delicioasa de mantii din: faina, ou, sare, apa, carne de oaie, ceapa, sare, piper, verdeata, boia dulce, iaurt, usturoi, unt si un praf de boia iute. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 1 ou 1 varf de lingurita sare 240 apa calduta pentru umplutura: 500 g carne de oaie data prin masina de […]

 

Colțunași chinezești

Se opăresc 3 foi de varză chinezească, se scurg, se toacă. Se adaugă 300 g carne de porc semigrasă, tocată, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt, 1 cățel usturoi pisat, 2 lingurițe sos de soia light, 1 linguriță vin de orez, sare, piper alb și 1 linguriță ulei de susan. Se amestecă, obținând o pastă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. simplu ca buna ziua, dar buuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!

  2. Valentina Negrescu

    Manti asta i o specialitate turceasca

  3. Nu am mai auzit pana acum de reteta asta. Ce este Manti?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.