Manchego
PrinteazaCea mai putin elaborata dintre mancarurile servite in tavernele sppaniole este branza manchego, care se taie pur si simplu in triunghiuri si se serveste.
Manchego este o branza de oaie tare si cremoasa, originara din La Mancha, o zona aririda din centrul Spaniei.
Ea este pretuita in funnctie de vechime, ca parmezanul, cea mai veche fiind cea mai tare si cea mai aromata. Azi se servesc ca aperitiv, in genere, felurile mai usoare.
Aperitivele cu mannchego au pe deasupra si o lingura dintr-un amnestec aromat, de obicei masline negre, ardei Piquillo si ansoa cu ulei de masline.
Maturarea traditionala a acestui fel de branza, care nu se maai practica decat in unele zone rurale din Spania, se face in vase de sticla cu ulei de masline, pentru a deveni mai moale si a capata aroma. Branza matutara in acest fel, este uleioasa la suprafata.
Manchego
Pofta buna!