Mâncărică de vinete iraniană

Printeaza

O reteta delicioasa de mancarica de vinete din: vinete, ulei de masline, tahini, usturoi, chimen, boia dulce, boia iute, zeama de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Mâncărică de vinete iraniană

  • 2 vinete
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri cu tahini (pasta de susan)
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura boia dulce
  • boia iute
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune vinetele la copt pe un gratar incins si inteapa-le din loc in loc cu o furculita pentru a li se scurge usor zeama. Cand coaja s-a carbonizat, pune vinetele intr-o punga de gartie si leag-o astfel incat sa se inabuse putin, iar coaja sa se desprinda usor, cam 15-20 de minute.

Curata vinetele si toaca-le mai mare, pune-le intr-un castron si amesteca-le cu pasta de tahini, uleiul, usturoiul fin pisat, chimenul si boiaua dulce si piperul. Potriveste pasta de sare si acreste-o cu zeama de lamaie dupa gust.

Pune-o in borcane si presara putin ulei si boia iute. Dupa ce ai inchis borcanele, pune-le la fiert in bain-marie.

Mâncărică de vinete iraniană

Mâncărică de vinete iraniană

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.