Mancarica de vinete

Printeaza

Mancarica de vinete

Ingrediente:Mancarica de vinete

  • 5 vinete
  • 3 ardei grasi
  • 4 ceapa
  • 2 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 2 rosii
  • 1capatana de usturoi
  • 1 ceasca ulei
  • 2 linguri bulion
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • apa

Mod de preparare:

Se aleg vinete potrivite care se curata de coaja, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o sita. Intre timp se taie ceapa marunt, morcovul si patrunjelul in rondele subtiri. Ceapa se caleste in ulei pana devine lucioasa se adauga morcovul si patrunjelul taiate rondele si se calesc in continuare.

Cand vinetele s-au scurs se ia fiecare bucata, se stoarce de zeama si se prajeste in ulei incins.

Intr-o cratita se pune un rand de vinete, un rand de legumele calite si usturoi taiat felii subtiri, apoi se continua aceasta operatiune pana ramane deasupra un strat de legume calite peste care se adauga rosiile taiate felii. Intr-un castron se dilueaza cu apa bulionul, se adauga sare dupa gust si patrunjelul tocat marunt, se omogenizeaza si se toarna peste legume.

Daca este necesar se mai completeaza cu apa astfel incat legumele sa fie acoperite. Se da cratita la foc potrivit 45-50 de minute.Se serveste calda sau rece. Este foarte buna cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.