Mancarica de pui cu mirodenii

Printeaza

Mancarica de pui cu mirodenii din: cartofi, morcovi, cepapa, pui, ulei, sare, piper, curry, scortisoara, ierburi, zeama de pui, iaurt, menta.

Ingrediente:Mancarica de pui cu mirodenii

  • 600 g cartofi
  • 600 g morcovi
  • o ceapa
  • 500 g piept de pui
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • o lingurita curry
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • o lingurita ierburi aromate
  • 400 ml zeama concentrata de pui
  • 1/2 legatura menta
  • 300 g iaurt slab dietetic

 

Mod de preparare:

Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Morcovii spalati si curatati se taie felii, iar ceapa julien.

Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati si se prajeste circa 3 minute in uleiul incins, se adauga sare, piper si curry si se scoate din tigaie.

In locul ei, se pun la prajit cartofii, morcovii si ceapa, se sareaza, se pipereaza, se incorporeaza si celelalte mirodenii, se sting cu zeama de carne si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 10 minute.

Se adauga si bucatile de carne, se mai fierb inca 5 minute si se gusta mancarea de sare si piper.

Menta spalata, zvantata si taiata marunt se amesteca cu iaurtul si se serveste  ca un fel de sos langa puiul cu cartofi si mirodenii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.