Mancărică cu pui

Printeaza

O reteta delicioasa de mancarica cu:piept de pui, ceapa, morcovi, telina, pasta de tomate, rosii, ardei gras, ardei iute, usturoi, arpagic, ulei, sare, piper, busuioc, malai, cartofi.

Ingrediente:

  • doi piepţi de pui
  • două cepe
  • un morcov
  • o felie de ţelină
  • o lingură cu pastă de tomate
  • 4 roşii
  • 3 ardei graşi
  • un ardei iute
  • 4 căţei de usturoi
  • 150 g arpagic
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • mălai
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Piepţii de pui se spală, se dezosează şi se taie bucăţi mai mici. Ceapa şi usturoiul se curăţă de fol, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un bol.

Arpagicul se lasă la înmuiat în apă caldă 30 de minute, apoi se curăţă de foi şi se pune lângă ceapă. Roşiile se opăresc în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se dau pe râzătoare.

Ardeii graşi se coc în cuptor, se curăţă de seminţe şi coajă, se spală şi se taie fâşii. Ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele crude, se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă carnea de pui.

Se prăjeşte până devine aurie, se adaugă ardeii copţi, pasta de tomate şi roşiile rase. Se condi­mentează, se adaugă o cană cu apă şi se fierb până se înmoaie carnea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.