Mancare taraneasca de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare taraneasca cu: carne de pui, sare, piper, ardei gras, ceapa, costita, ulei, ciuperci, amidon, smantana, ceapa verde.

Ingrediente:

  • 1 pui de circa 1,2 kg sau 2 bucăţi piept de pui
  • sare
  • piper
  • 2 ardei graşi sau kapia roşii (sau combinat cu galben)
  • 200 g ceapă mică (de arpagic)
  • 100 g costiţă tăiată fâşii
  • 2 linguri ulei
  • 220 g ciuperci mărunte
  • 600 ml zeamă concentrată de carne de pasăre
  • 2 lingurite amidon
  • 200g smantana acrisoara
  • 2 linguri codite de ceapa verde

 

Mod de preparare:

Incingi bine cuptorul, speli carnea de pui şi o zvânţi cu un ştergar, apoi o împărţi în 6-8 bucăţi. Sărezi, piperezi şi pui carnea într-o tavă mai mare de frip­tură. Cureţi ardeii de seminţe şi de nervuri, îi speli şi îi tai fâşii late de circa 1 cm.

Cepele întregi le opăreşti într- un castron cu apă clocotită şi le laşi timide 5 minute, să se pătrundă. Âpoi scurgi cepele, le cureţi de coajă şi le pui lângă pui, împreună cu fâşiile de ardei. Adaugi fâşiile de costiţă şi uleiul, dai puiul la cuptor şi-l laşi timp de 20 de minute să se frăgezească, la foc potrivit.

Cureţi ciupercile, le pui aşa întregi în tavă şi le mai laşi 20 de minute la cup­tor, după care aşezi tava pe flacăra de aragaz. Torni peste friptură zeama de carne şi laşi să fiarbă încet timp de 10 minute. Amesteci amido­nul cu puţină apă, încorporezi sosul de la friptură şi îl mai laşi pe foc, amestecând conti­nuu până se îngroaşă.

Adaugi şi smântână, mai laşi puţin să se înfierbânte, potriveşti de sare şi de piper, presari peste pui rondele de ceapă verde şi serveşti mâncarea imediat ce e gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.