Mâncare macedoneană

Printeaza

O reteta de mancare macedoneana din: cartofi, ciuperci, conopida, sfecla rosie, castraveciori murati, masline, oua, mustar, ulei, oua, salam, sare, galbenusuri si mustar.

Ingrediente:Mâncare macedoneană

  • 3 cartofi
  • 100 g ciuperci
  • 1 conopidă
  • 1 sfeclă roşie
  • 2–3 castraveciori muraţi
  • 100 g măsline
  • 4 ouă fierte tari
  • 1 lingură de muştar
  • 1 ceaşcă mare de ulei
  • 2 ouă crude
  • 200 g salam picant
  • sare

pentru maioneză:

  • 2 gălbenuşuri crude
  • 1 lingură muştar
  • 1 ceaşcă mare de ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele şi le puneţi la fiert în puţină apă caldă cu sare, timp de 1 oră. Scoateţi legumele, le tăiaţ felii subţiri şi le amestecaţi cu maioneză făcută din ingredientele de mai sus.

Fierbeţi sfecla roşie în coajă, separat, iar ciupercile le căliţi în puţin unt. Amestecul de legume îl săraţi şi îl piperaţi după gust, după care îl puneţi pe un platou mare şi îl înconjuraţi cu felii de ou, fiert tare, măsline fără sâmburi şi felii de castravete murat.

În mijlocul platoului puneţi felii de salam picant, ţinute în ulei fierbinte câteva minute.

Mâncare macedoneană

Mâncare macedoneană

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.