Mâncare de jambon şi varză

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare de jambon si varza din: cartofi, unt, varza creata, ceapa, supa de legume, jambon, fasole boabe si sos.

Ingrediente:Mâncare de jambon şi varză

  • 1 kg de cartofi, necurăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi
  • 25 g de unt
  • 1/2 varză creaţă, tăiată bucăţi
  • 1 ceapă, tăiată în felii fine
  • 100 ml supă de legume
  • 175 g de jambon, rupt în bucăţi
  • fasole boabe în sos tomat
  • sosul preferat, pentru servit

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în apă cu sare până se frăgezesc, se scurg, apoi se lasă un pic pe foc ca să se evapore umezeala cam 3 minute.

Intre timp, se topeşte jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie mare de teflon, apoi se adaugă varza şi ceapa şi prăjesc 2 minute. Se adaugă supa şi se fierbe 5 minute, până ce legumele încep să se înmoaie.

Se adaugă jambonul şi cartofii, se amestecă şi se împing în tigaie, ca să se taseze uşor. Se prăjeşte 8 minute, până ce baza a prins o culoare aurie şi devine crocantă. Se încinge grilul.

Se pun bucăţi din untul rămas ici-colo, apoi se dă sub gril, până ce prinde o culoare aurie şi devine crocantă. Se serveşte cu fasole fiartă şi ketchup, după preferinţe.

Mâncare de jambon şi varză

Mâncare de jambon şi varză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.