Mancare de iepure cu legume

Printeaza

Mancare de iepure cu legume din: carne de iepure, ulei, telina, morcovi, usturoi, patrunjel, masline, capere, dafin, lamaie, ceapa, faina, zahar, vin, bulion, sare, piper.

Ingrediente:Mancare de iepure cu legume

  • 1-1,5 kg carne de iepure
  • 50 ml ulei
  • 1 ţelină mică
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • usturoi verde după gust
  • 100 g măsline
  • 2 linguri capere
  • 2 foi de dafin
  • 1 lămâie
  • 2 cepe
  • 1 lingură făină albă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 150 ml vin alb
  • 200 ml bulion de tomate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie carnea în bucăţi potrivite, se încinge uleiul într-o tigaie şi se rumeneşte.

Se mută carnea într-o tavă termorezistentă, se pun deasupra măslinele, capereje, feliile de ţelină, morcovi şi pătrunjel, verdeaţa de usturoi mărunţită, foile de dafin, feliile de lămâie.

In uleiul rărmas de la prajirea cărnii se înăbuşe ceapa mărunţită, se presară cu zahărul (frăgezeşte carnea) şi cu făina şi se rumeneşte.

Se adaugă sare, piper, 3 pahare de apă, se lasă să dea în clocot, apoi se toarnă peste carne. Se toarnă şi vinul alb şi bulionul, se acoperă şi se introduce în cuptorul fierbinte pentru 40-50 de minute.

Când carnea şi legumele sunt fierte, se ia capacul şi se rumeneşte puţin. La servire se aşază bucăţile de carne pe farfurie împreună cu legumele şi sosul format.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.