Mancare greceasca

Printeaza

O reteta gustoasa de mancare greceasca din: carne de vita, sare, piper negru, patrunjel, miere, ceapa, orez, pasta de masline negre, ulei de masline, cimbru, chili, sofran, unt, legume, rosii, vin rosu.

Ingrediente:Mancare greceasca

  • 500 g carne tocată de vită
  • sare
  • piper negru
  • pătrunjel
  • o lingură miere
  • 2-3 cepe
  • 250 g orez
  • 50 g pastă măsline negre
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • un praf cimbru
  • un praf chili
  • un praf şofran
  • 60 g unt
  • 100 g legume asortate
  • 400 g pulpă de roşii
  • 50 ml vin roşu dulce

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se taie ceapa fideluţă, apoi se căleşte în ulei până devine aurie. Separat, se amestecă ceapa călită cu carnea tocată, se con­dimentează cu sare şi piper, se adaugă pasta de măsline, cimbru şi mierea şi se frământă bine.

Se formează chiftelele şi se pun la fiert în apă clocotită. Se scot şi se lasă în sită, la scurs.

Intre timp, se pune pulpa de roşii într-o crăticioară cu vinul, praful de chili şi sare şi se lasă câteva minute să scadă. Sosul se toarnă peste chifteluţe.

Orezul se pune în apă clocotită, se adaugă sare, unt, şofran şi le­gumele prefierte şi se lasă la fiert. Se serveşte cu chiftelele în sos, ornat cu fire de pătrunjel.

Mancare greceasca

Mancare greceasca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.