Mancare din carne de miel

Printeaza

Mancare din carne de miel din: rosii pasate, carne de miel, vin rosu, ceapa, morcovi, ciuperci, usturoi, cimbru, rozmarin, dafin, apa, faina, ulei, sare, piper si patrunjel.

Mancare_din_carne_de_miel

 

Ingrediente:

  • 500 g roşii pasate
  • un kg carne de miel de gătit
  • o sticlă vin roşu
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • o conservă ciuperci mici
  • un căţel usturoi
  • o crenguţă cimbru
  • o crenguţă rozmarin
  • o foaie dafin
  • 500 ml apă
  • o lingură făină
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • o legătură pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare:

Se pune carnea la marinat în vin roşu cu ceapa, usturoiul, cimbrul, rozmarinul şi foaia de dafin, se acoperă vasul şi se lasă peste noapte la frigider.

A doua zi, carnea se şterge şi se rumeneşte în ulei. Se adaugă vinul în care a stat carnea, apoi se pun ceapa, morcovii, cimbrul, rozmarinul, conţinutul unei cutii de roşii pasate de 500 ml şi jumătate din cantitatea de apă.

Se lasă să ajungă la foc mare şi apoi se diminuează focul şi se lasă la fiert timp de două ore.

Se adaugă şi restul de apă.

Se pun apoi ciupercile şi făina, se presară sare şi piper, se amestecă şi se mai lasă la fiert 30 de minute.

Se serveşte cu pătrunjel proaspăt deasupra.

Mancare din carne de miel

Mancare_din_carne_de_miel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.