Mancare de vinete cu branză

Printeaza

O reteta de mancare de vinete cu branza din: vinete, ceapa, rosii, branza de oaie, unt, ulei, usturoi, zahar, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Mancare de vinete cu branză

  • 1,5 kg vinete
  • 150 g ceapă
  • 1 kg roşii
  • 250 g brânză de oaie
  • 150 g unt
  • 150 ml ulei
  • 5 căţei de usturoi
  • 30 g zahăr
  • cimbru
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi vinetele, le opăreşti în apă clocotită cu sare, le laşi o oră să se scurgă şi să se răcească. Tai vi­netele felii rotunde şi le prăjeşti în ulei sau în unt. In uleiul rămas de la prăjitul vinetelor, căleşti ceapa tocată, adaugi roşiile tăiate în bucăţi, mujdeiul de usturoi, zahărul, cimbrul, piperul şi sarea.

Fierbi totul până ce sosul s-a legat bine, apoi mixezi amestecul. Ungi un vas de yena cu unt, aşezi un rând de felii de vinete, acoperi cu sos de roşii, peste care presari brânza rasă şi continui până ce pui toate vinetele, sosul de roşii şi brânza. Deasupra, pui bucăţi de unt şi dai vasul la cuptor timp de 25 de minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.