Mancare de urzici cu usturoi

Printeaza

Mancare de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, usturoi verde, leustean, malai, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Mancare_de_urzici_cu_usturoi

  • 1 kg urzici
  • 1 ceapa
  • 1 legatura usturoi verde (3-4 catei)
  • 3-4 fire leustean
  • 4 linguri malai
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi puneti-le la fiert în 3 litri apă, împreună cu 1 ceapă curăţată şi 1-2 fire de leuştean.

După ce urzicile au fiert bine (circa 30 de minute), scoateţi ceapa, scurgeţi urzicile de apă (păstraţi apa) şi amestecaţi-le cu mălaiul.

Frecaţi bine folosind o lingură de lemn, până când obţineţi o pastă omogenă. încingeţi într-o crăticioară uleiul şi adăugaţi pasta de urzici.

Căliţi-o la foc mic 3-4 minute, amestecând încontinuu, apoi puneţi puţin câte putin 500ml din apa în care au fiert urzicile.

Lăsaţi să fiarbă la foc mic până când mălaiul este bine fiert (circa 20 de minute). La final, opriţi focul şi puneţi usturoiul pisat împreună cu leuşteanul rămas şi potriviţi de sare şi piper.

Mancare de urzici cu usturoi

Mancare_de_urzici_cu_usturoi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • mancare de urzici cu malai

1 comentariu

  1. A iesit buna mancarea de urzici cu usturoi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.