Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano

Printeaza

O reteta foarte gustoasa de post de mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano din: rosii, sare, piper, oregano, busuioc, ulei de masline, vinete, ceapa rosie si usturoi.

Ingrediente:Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano

  • 1 kilogram rosii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • 3-4- linguri ulei de masline
  • 2 vinete
  • 3 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se scot două vinete din con­gelator şi se lasă câteva minute să se decongeleze. După ce s-au dezgheţat, se taie bucăţi potrivite cu un cuţit zimţat pentru a le da un aspect plă­cut.

Feliile de vânătă se condi­mentează bine cu sare şi piper, se trec prin pesmet şi se pră­jesc în ulei până devin galben-aurii.

Pentru sos, se toacă ceapa fin şi se căleşte în restul de ulei până devine lucioasă. Se adaugă căţeii de usturoi şi roşiile sau, dacă le aveţi puse întregi la congelator şi mai bine, se pun să fiarbă împre­ună cu vinetele.

După ce au fiert şi au scăzut, se presară deasupra oregano şi busuiocul şi se bagă câteva minute la cuptor. Se serveşte caldă, cu pâine neagră.


 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • mancare de rosii cu vinete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.