Mancare de praz cu masline

Printeaza

Mancare de praz cu masline

Ingrediente:Mancare de praz cu masline

  • 1 kg praz
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 kg roşii sau 2 linguri pastă de tomate
  • câteva foi de dafin
  • 300 g măsline negre
  • 1 linguriţă condiment
  • 1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Cureţi prazul de frunzele exte­rioare, îl speli în apa rece, iar partea albă a tulpinii o tai rondele de circa 2 cm grosime, pe care le căleşti 5 minute în ulei, adăugând treptat cam o ceşcuţă de apă, până când prazul se înmoaie, fără a se rumeni (operaţiunea durează circa 5 minute).

Adaugi roşiile tăiate felii subţiri, fără coajă sau pasta de tomate, amestecând uşor cu ceapa şi prazul şi laşi încă 5 minute. Apoi adaugi măslinele, 1 l de apă fiartă, condimentul şi amesteci uşor încon­tinuu.

Pui compoziţia într-un vas înalt, pe care-l dai la cuptorul încălzit şi laşi circa 20 de minute. Când scoţi vasul din cuptor, presari peste mâncare pătrunjelul tocat mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.