Mancare de pastarnac

Printeaza

Mancare de pastarnac din: pastarnac, prune uscate, seminte de chimen, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 250 g pastarnac
  • 100 g prune uscate, rehidratate, stropite cu 50 ml coniac
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi păstârnacul de coajă prin radere. Se poate folosi şi cu coajă cu tot, bine spşlat. Radeti-l pe răzătoarea cu ochiuri mari sau tăiati-l în felii foarte subţiri. Stropiti-l cu oţetul balsamic şi lăsati-l în repaus 5 minute, apoi căiiţi-lîn ulei.

Când s-a înmuiat, adăugaţi prunele scurse de coniac, chimenul, uleiul, sare si piper. Amestecaţi ingredientele si lăsati-le acoperite 15 minute, înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.