Mancare de orez cu legume

Printeaza

O retete de mancare de orez cu ciuperci, rosii cherry, ardei capia, ardei gras, telina, lamaie, ceapa, usturoi, vin alb demisec, cimbru, ulei de masline, sare, piper si telina

Ingrediente:Mancare de orez cu legume

  • 250 g orez
  • 300 g ciuperci
  • 250 g roşii cherry roşii şi galbene
  • un ardei capia
  • un ardei gras
  • două tije de ţelină
  • o jumătate de lămâie
  • o ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 250 ml vin alb demisec
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • ţelină

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel. Ardeiul capia şi ardeiul gras se curăţă de seminţe, se spală şi se taie felii subţiri. Tijele de ţelină se spală, se taie bucăţi şi se pun pe o far­furie împreună cu roşiile spălate.

Ciupercile se spală, se taie felii şi se pun într-un castron. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi ardeii.

Se călesc cinci minute la foc potrivit, se adaugă ciupercile, se stropesc cu sucul de lămâie şi se prăjesc până scade lichidul lăsat de ciuperci. Se adaugă ţelina, roşiile, sare, piper şi cimbru tocat.

Se prăjesc zece minute, se adaugă vinul şi se prăjesc încă zece minute. Orezul se fierbe, se amestecă bine cu sare, piper şi se ser­veşte alături de legumele calde. Dacă nu avem tije de ţelină, se poate pune ţelină nor­mală, tăiată julien.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.