Mancare de năut

Printeaza

Mancare de năut

Ingrediente:Mancare de năut

  • 250 g năut
  • 800 g roşii coapte bine
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 vânătă potrivită
  • 1 linguriţă cimbru
  • 3-4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Năutul se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se scurge de apa în care a stat la înmuiat, se clăteşte şi se pune la fiert cu apă cu sare. între timp, roşiile se spală şi se opăresc cu apă fierbinte, apoi se toacă cubuleţe mari.

Restul de legume se spală, de asemenea, şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt, iar usturoiul se curăţă şi se pisează.

După ce năutul a fiert bine, se aşază într-un vas de Jena, în straturi cu legumele, şi fiecare strat se condimentează cu usturoi şi cimbru. Deasupra se stropeşte cu ulei şi se pune vasul la cuptor, la foc potrivit, 35-40 de minute.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Forte bun. Nautul este ft hranitor si este si un bun inlocuitor al fasolei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.