Mancare de miel

Printeaza

Mancare de miel

Mancare de miel

Ingrediente:

  • 800 g pulpă de miel
  • 200 g ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 600 g roşii curăţate(cutie)
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 2 linguriţe cu pastă de tomate
  • 1/4 1 vin roşu sec
  • sare, piper măcinat
  • o linguriţă cu oregano uscat
  • o linguriţă cu chimen
  • 200 g Kritharaki (macaroane greceşti de orez)
  • 150 g brânză rasă (caşcaval)

Mod de preparare

Tai carnea de miel în bucăţi potrivite. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le mărunţeşti. Speli roşiile, le cureţi şi le tai şi pe ele. Incingi uleiul de măsline şi untul într-o tigaie şi prăjeşti carnea bine pe toate părţile.

Cum a prins culoare, adaugi ceapa, usturoiul şi pasta de tomate şi mai prăjeşti un pic. Pui roşiile, torni deasupra vinul roşu, umpli cu 250 ml de apă şi dregi cu sare, piper, oregano şi chimen. Acoperi şi laşi la 200 de grade timp de o oră în cuptor.

Torni 750 ml de apă clocoti tă, adaugi macaroanele de orez, amesteci bine şi acoperi iar tava. Mai laşi la foc mic 30 de minute, amesteci din când în când şi, dacă este nevoie, pui un pic de apă deasupra. Serveşti imediat, presărat cu caşcaval.

Mancare de miel

Mancare de miel.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • mancare de miel

1 comentariu

  1. Arata apetisant. Imi plac preparatele cu carne de miel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.