Mancare de midii

Printeaza

Mancare de midii din: midii, ardei capia, praz, ceapa alba, rosii, cartofi, lamai, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, smantana, sos de lamaie.

Ingrediente:Mancare_de_midii

  • 500 g midii
  • doia ardei capia
  • un fir de praz
  • doua cepe albe
  • 3 rosii
  • 3 cartofi
  • doua lamai
  • un ardei iute
  • o legatura de patrunjel
  • 75 ml ulei de masline
  • 400 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • smantana
  • sos de lamaie

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele. Ardeii se taie felii şi se pun lângă ceapă.

Prazul se curăţă de frunzele veş¬tede, se spală şi se taie felii.

Cartofii se curăţă, se fierb zece minute şi se taie cuburi. Se pun legumele într-o tavă, se presară ardeiul iute feliat, se aşază din loc în loc midii şi se condimentează.

Se aşază roşiile tăiate felii sau cuburi, se presară pătrunjel tocat, se toarnă uleiul de măsline şi vinul alb.

Se aşază deasupra felii de lămâie, se adaugă puţină apă şi se introduce tava în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu 30-45 de minute, amestecând din când în când în tavă ca toate legumele să ia contact cu sosul format.

Când cartofii s-au înmuiat şi pot fi pătrunşi cu furculiţa, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se raceasca zece minute.

Se serveste totul cald, cu smantana sau sos de lamaie, presarat cu patrunjel tocat.

Mancare de midii

Mancare_de_midii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.