Mancare de mazare cu rosii in bulion

Printeaza

Mancare de mazare cu rosii in bulion din: mazare, ceapa, rosii, zahar, faina, patrunjel, ulei, sare.

Ingrediente:Mancare_de_mazare_cu_rosii_in_bulion

  • 500 g mazăre curăţată
  • 2 cepe uscate
  • o legătură ceapă verde
  • 5-6 rosii în bulion
  • 1/2 lingurită zahăr
  • o lingură făină
  • pătrunjel
  • o lingură ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

În ulei se pun la călit cepele tocate. Se presară cu sare.

Când s-au înmuiat, se adaugă ceapa verde, se lasă un minut si se pune şi mazărea curătată. Se toarnă apă cât să acopere mazărea, se adaugă zahărul şi se lasă la fiert 20 de minute.

Între timp, făina se desface cu putină apă si se adaugă peste mazăre împreună cu roşiile curăţate de pielite. Se mai lasă pe foc 10 minute având grijă să nu se lipească.

Se serveşte cu pătrunjel deasupra.

Mancare de mazare cu rosii in bulion

Mancare_de_mazare_cu_rosii_in_bulion

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.