Mancare de mazare cu carnati

Printeaza

Mancare de mazare cu carnati

Ingrediente:Mancare de mazare cu carnati

  • 1 kg mazăre verde
  • 800-400 g cârnaţi afumaţi picanţi
  • 1 măr mai mare
  • 2 ardei graşi roşii
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 600 ml lapte
  • 2 linguri smântână
  • 3 linguri făină
  • 1 lin­gură rasă de zahăr
  • oregano
  • tarhon
  • condimente
  • ulei
  • sare după gust

 

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, usturoiul, ardeii graşi şi mărul, apoi le tai mărunt. Carnaţii îi tai feliuţe subţiri pe care le mai tai o dată pe jumătate. Le pui apoi pe toate într-o cratiţă cu puţin ulei încins şi le prăjeşti până se rumeneşte ceapa.

Adaugi mazărea curăţată şi spălată, zahărul, 300 ml lapte şi apă cât să o acopere şi o laşi să fiarbă. Amesteci făina cu restul de lapte până se formează o pastă omogenă, iar dacă este nevoie mai adaugi puţină apă.

Când mazărea este fiartă, pui condi­mentele şi sarea după gust, apoi smântână, pasta de făină cu lapte şi mai fierbi mâncarea amestecând continuu încă 5 minute.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • mazare cu carnati

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.