Mancare de mazare boabe

Printeaza

Mancare de mazare

Ingrediente:Mancare de mazare boabe

  • 1 kg de mazăre boabe
  • 2 cepe
  • 2 roşii
  • 200 ml bulion roşii gros
  • 2 legături mărar
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune 1 litru apă la fiert, ceapa se taie peştişori, se pune la călit.

Se toacă roşiile,când ceapa s-a muiat, se pun şi roşiile la călit, câteva minute, să-şi lase zeama se adaugă mazărea peste sos, două-trei minute, să se încingă.

Se stinge cu apa clocotită, se lasă să fiarbă acoperită la foc mic se toacă mărarul .

Când mazărea a fiert (cam 1 oră) se adaugă bulion, zahărul, sarea, piperul, să fiarbă 10 minute, să se lege se presară şi mărarul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.