Mancare de linte verde

Printeaza

Mancare de linte verde din: ulei de masline, pancetta, bacon, ceapa, praz, telina, morcov, usturoi, linte verde, vin rosu, supa de vita, otet de vin rosu, cimbru, patrunjel.

Ingrediente:Mancare de linte verde

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 6 felii de pancetta sau bacon
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 1/2 praz, tocat fin
  • 1 tulpină de ţelină Apio, tocată fin
  • 1 morcov, tocat fin
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 300g de linte verde
  • 175ml de vin roşu
  • 500ml supă de vită
  • 2 linguri de oţet din vin roşu
  • 4 fire de cimbru, frunzele culese de pe tulpini
  • 1 legătură mică de pătrunjel, tocat fin

Mod de preparare:

Incinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie mare, pune în ea pancetta şi prăjeşte-o până când devine crocantă. Scoate-o din tigaie şi las-o să se răcească pe un şervet de hârtie, apoi rupe-o în bucăţi mici.
Adaugă restul de ulei în tigaie, împreună cu ceapa, prazul, ţelina Apio şi morcovul şi căleşte legumele 10 minute, până când se înmoaie. Adaugă şi usturoiul, apoi încorporează lintea. Toarnă vinul, dă mâncarea în clocot şi las-o să fiarbă până când scade la jumătate.

Toarnă supa, acoperă mâncarea şi fierbe-o alte 30-35 de minute.

Gustă şi asezoneaz-o, apoi încorporează oţetul şi ierburile. Serveste pe farfurii şi aşază deasupra bucăţile de pancetta.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mie-mi imi place mancare de linte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.