Mancare de linte cu vinete si curry

Printeaza

Mancare de linte cu vinete si curry din: linte rosie, curcuma, pasta de tamarid, ulei vegetal, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de curry, vanata.

Ingrediente:Mancare_de_linte_cu_vinete_si_curry

  • 100g de linte roşie, spălată
  • 1 linguriţă de curcuma
  • 1 lingură pastă de tamarind
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapă medie, feliată fin
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • 1 bucată de 3cm de ghimbir, dat prin răzătoare
  • 1 linguriţă praf de curry
  • 1 vânătă medie, tăiată în felii groase de 2cm
  • orez basmati fiert, chutney de lime sau de mango şi câteva frunze de coriandru, pentru servit

 

Mod de preparare:

Într-o cratiţă, se acoperă lintea, curcuma şi pasta de tamarind cu 500ml de apă. Se adaugă sare şi se fierb 15 minute până se înmoaie. Se ia spuma care se formează deasupra. Între timp, se încinge o lingură de ulei şi se călesc ceapa, usturoiul şi ghimbirul cam 5 minute, până devin aurii.

Se adaugă praful de curry şi se mai călesc 2 minute. Se toarnă deasupra amestecul de linte şi se fierbe încă 10 minute.

Între timp, se încinge o tigaie-grătar. Se ung cu restul de ulei feliile de vânătă şi se potrivesc de sare şi piper. Se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte până se pătrund şi se înnegresc. Se mănâncă cu orez basmati, chutney de mango sau de lime şi câteva frunze de coriandru, după gust.

Mancare de linte cu vinete si curry

Mancare_de_linte_cu_vinete_si_curry

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.