Mancare de linte cu ardei capia

Printeaza

Mancare de linte cu ardei capia din: linte, ceapa, morcov, ardei capia, cartofi, rosii, menta, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Mancare_de_linte_cu_ardei_capia

  • 300 g linte
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 2 cartofi
  • 1 cutie cu rosii tocate
  • 1 lingurita cu menta uscata
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune lintea la fiert într-un vas încăpător, cu un praf de sare şi apă cât să depăşească boabele cu două degete. După ce clocoteşte, adaugă morcovul şi ceapa tăiate în cubuleţe. Lasă cinci minute, apoi adaugă cartofii tăiaţi în cuburi şi o lingură cu ulei. Ţine la foc mic, acoperit, 15 minute.

Pune o lingură cu ulei, roşiile şi ardeiul tăiat în pătrăţele. Pune vasul în cuptor şi lasă să scadă 10-15 minute. Condimentează cu mentă, sare şi piper. Serveşte fierbinte.

Mancare de linte cu ardei capia

Mancare_de_linte_cu_ardei_capia

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta-i mancare de post, nu-mi place :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.