Mancare de lin

Printeaza

Mancare de lin 

Ingrediente:Mancare de lin

  • 1,500 kg lin
  • 100 g unt topit
  • 1 lingură făină
  • 1 mână de ciuperci
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 1 paliar de vin
  • 1 gălbenuş

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă de solzi câţiva peşti mai mici, se taie capetele, se despică în două în lungime şi se scoate şira spinării. Se spală în mai multe ape şi se ţin un ceas cu sare.

Se usucă, se dau prin făină şi se prăjesc puţin în unt înfierbântat. Se înăbuşă separat în unt câteva ciuperci şi ceapa tăiată felii.

Se amestecă pentru ca să nu se ardă. Se pun în cratiţa cu peşte, se adaugă sare, piper, vinul amestecat cu apă.

Se dă la cuptor să fiarbă până când peştele este gata. Se bate sosul cu un gălbenuş.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea se mai gaseste lin 🙁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.