Mâncare de legume cu sos de soia si porumb
PrinteazaMâncare de legume cu sos de soia si porumb din: hrisca, dovlecei, ardei capia, ardei grasi, porumb, miez de nuca, ceapa, usturoi, sos de soia, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc.
- 100 g hrisca
- doi dovlecei
- doi ardei capia
- doi ardei gasi
- 100 g porumb din conserva
- 100 g miez de nuca
- o ceapa
- 3 catei de usturoi
- o lingura sos de soia
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie felii potrivit de groase, se presară cu sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ardeii graşi şi ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cuburi. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se călesc două minute în puţin ulei încins.
Se adaugă ardeii şi sosul de soia, se condimentează, se prăjesc zece minute şi se scot într-un bol. în uleiul rămas se prăjesc feliile de dovlecei scurse de apă, se condimentează şi se pun lângă ardei. Hrişcă se spală în apă rece, se fierbe în apă cu sare zece minute, se ia oala de pe foc şi se lasă să se umfle în apă, acoperită cu un capac.
Când hrişcă este gata se pune în farfurii, se aşază alături ardeii cu ceapă, se presară cu porumbul din conservă, busuioc şi nuci tocate. Deoarece hrisca are un gust puternic se poate omite busuiocul tocat.
Mâncare de legume cu sos de soia si porumb
Pofta buna!