Mancare de iepure cu sos

Printeaza

Mancare de iepure cu sos din: carne de iepure, smantana, unt, ceapa, vin, mustar iute, ciuperci, morcov, sare, piper, cimbru, orez, naut.

Ingrediente:Mancare_de_iepure_cu_sos

  • 700 g carne de iepure
  • 125 ml smantana
  • 30 g unt
  • doua cepe albe
  • 200 ml vin alb demisec
  • o lingura cu mustar iute
  • 300 g ciuperci mici
  • un morcov
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • orez
  • naut

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Carnea de iepure se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pune într-un bol la rece. Se încinge untul într-o tigaie, se prăjeşte uşor carnea de iepure, se adaugă morcovul curăţat de coajă şi dat prin răzătoarea cu ochiuri mari.

Se prăjesc două minute, se adaugă cepele şi se prăjesc la foc iute până devin sticloase. Se adaugă ciupercile întregi sau tăiate înjumătăţi, se prăjesc zece minute, apoi se adaugă vinul alb, o cană cu apă, sare şi piper după gust.

Se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă smântână şi muştarul, cimbru după gust şi, dacă este prea puţin sos, încă puţină apă. Se lasă să fiarbă 20-25 de minute, se adaugă făina dizolva¬tă cu puţină apă şi se mai fierb încă cinci minute.

Se verifică de gust, se presară cimbru şi se serveşte imediat.

Mancare de iepure cu sos

Mancare_de_iepure_cu_sos

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata iepure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.