Mancare de gulii cu piept de pui si busuioc

Printeaza

Mancare de gulii cu piept de pui si busuioc din: gulii tinere, ceapa, piept de pui, bulion, ulei de masline, faina, sare, piper negru macinat, frunze de busuioc.

Ingrediente:Mancare de gulii cu piept de pui si busuioc

  • 3 gulii tinere, de dimensiune medie
  • 1 ceapă
  • 250 g piept de pui
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă făină
  • sare
  • piper negru măcinat
  • frunze de busuioc

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa şi guliile. Toci ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul de măsline. Când a devenit transparentă, adaugi piep­tul de pui tăiat în fâşii. Amesteci încontinuu, până când fâşiile de piept de pui se albesc pe toată suprafaţa. Stingi cu 1 litru de apă fierbinte.

Adaugi în vas guliile, în prealabil curăţate şi tăiate în felii potrivit de mari. Laşr să fiarbă aproximativ 30 de minute, până când guliile se înmoaie. Adaugi bulionul, sare şi piper după gust.

Când carnea şi guliile sunt bine pătrunse, iar sosul a scăzut, adaugi făina ames­tecată cu 5-6 linguri de apă rece şi laşi să mai dea în câteva clocote. Serveşti mâncarea caldă, presărată cu frunze de busuioc verde tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.