Mancare de ficat cu castraveţi muraţi

Printeaza

Mancare de ficat cu castraveţi muraţi

Ingrediente:Mancare de ficat cu castraveţi muraţi

  • 1,5 kg ficat
  • 400 g ceapă
  • 200 ml ulei
  • 200 g castraveţi muraţi
  • 50 ml oţet
  • 100 g făină
  • piper
  • sare
  • 100 ml bulion
  • 4- 5 roşii din conservă
  • 50 g unt
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei. Tai ficatul cubuleţe, îl pudrezi cu făină şi îl prăjeşti în ulei încins.

Amesteci apoi ceapa cu ficatul, stingi cu oţet, adaugi castraveţii curăţaţi şi tăiaţi fâşii.

Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă înăbuşit 30-40 de minute.

Din unt, bulion şi roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, faci un sos pe care-l adaug peste ficat, iar la ultimul clocot presari verdeaţa tocată şi’ mâncarea e gata.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.