Mancare de fasole verde cu verdeata si rosii
PrinteazaMancare de fasole verde cu verdeata si rosii din: fasole verde, ceapă, verdeaţă, ulei, roşii decojite, sare, supă concentrată, sare.
- 1 kg fasole verde
- 1 ceapă
- verdeaţă tocată
- 1 ceaşcă ulei
- 3 roşii decojite
- sare
- 1 lingură supă concentrată
- sare
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă de codiţe şi de vârfuri, se spală cu apă rece şi se pune să fiarbă într-o cană de sUpă caldă sau în apă caldă.
Se acoperă cratiţa cu un capac, se micşorează focul şi se fierbe înăbuşit o oră. Fasolea lasă mult suc la fiert şi nu trebuie acoperită cu apă în timpul preparării.
Se sărează, se adaugă ceapa tocată mărunt, o ceaşcă de ulei, o lingură de supa concentrată şi verdeaţă–tocată mărunt.
Se fierbe în continuare o jumătate de oră, după care se adaugă roşiile decojite şi tăiate felii subţiri, se mai fierbe doar 10 minute şi se ia cratiţa de pe foc. Se serveşte caldă.
Pofta buna!