Mancare de dovlecel cu smantana si verdeata

Printeaza

Mancare de dovlecel cu smantana si verdeata din: dovlecei, smântână, unt, verdeaţă, făină, sare.

 

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mari
  • 1 cană smântână
  • 1 lingură unt
  • verdeaţă tocată
  • 1 lingură făină
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coaja albă, se spală şi se dau pe râzătoare după ce s-au scobit seminţele.

Se pun într-o cratiţă cu o lingură de unt şi se lasă la foc mic să fiarbă acoperit.

Sucul lor nu lasă să se ardă mâncarea.

Când dovleceii nu mâi au suc, se adaugă smântână în care s-a desfăcut o lingură de faină şi s-a adăugat sarea necesară.

Se fierb acoperiţi 20 de minute, după care se servesc, cu verdeaţă tocată deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.